Prevalença

Aproximadament el 40% de la població experimentarà epicondilàlgia lateral en algun moment de la seva vida. És més prevalent en homes i dones d’entre 35 i 54 anys.

Història natural de la patologia: quan em durarà?

L’epicondilàlgia lateral té una historia natural d’entre 6 mesos i 2 anys,  tot i que estudis han demostrat que els símptomes poden persistir més temps i la recaiguda és comuna.

Aquesta patologia afecta més sovint al braç dominant, sobretot en tasques repetitives. Els treballadors que realitzen feines manuals tenen l’índex més gran d’absentisme laboral per aquesta causa.

Diagnòstic

Els símptomes de l’epicondilàlgia lateral són:

  • Dolor a l’epicòndil lateral humeral que pot irradiar fins a l’avantbraç.

  • El dolor augmenta amb la palpació.

  • El dolor augmenta amb el “gripping”. Aquest terme

  • El dolor augmenta amb l’extensió resistida de canell o segon i tercer dit.

Apart dels símptomes i els diagnòstic manual, a Actium Clinic utilitzem la ecografia per observar la neovascularització del tendó, ruptures intra-tendinoses, etc. Sempre s’ha de correlacionar la clínica amb el que s’observa ecogràficament. Aquesta tècnica ens permet especificar millor el pronòstic de la lesió i realitzar el tractament idoni en cada cas.

Tractament

L’exercici i el maneig de la càrrega són elements essencials en el tractament de l’epicondilàlgia lateral. A Actium Clinic utilizem la punció seca, la neuromodulació, la electòlisis i altres tècniques  per modular el dolor i per iniciar precoçment l’exercici amb l’objectiu de reduir els temps de recuperació.

Extret de: Bisset LM et al (2015)

Categorías: Sin categoría

0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *